Menu

KALEMLJENJE RUZA PDF

Leave a comment

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Ducage Tojagami
Country: Spain
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 11 March 2012
Pages: 144
PDF File Size: 7.47 Mb
ePub File Size: 15.71 Mb
ISBN: 808-9-83295-448-4
Downloads: 81199
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gukasa

Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Na dno rupe se stavlja gr. Koristi se kao Oleo ultravet. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku.

Sredstva za zimsko tretiranje. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Sadnju treba da obavljaju dva radnika.

Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Ne sme se kasniti kalemkjenje se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju. Letnja rezidba je dopuna zimskoj.

  LE LIBRAIRE GRARD BESSETTE PDF

Rasadnik Dzasmin |

Vreme izvodenja zimskog tretiranja. Koristi se kao Galmin. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije.

Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2.

Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima.

Okuliranje – Wikipedia

Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Koristi se kao Galpar. Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m.

Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kalemljemje i razvoj mladara.

Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Kao i razvodjenje mladara. Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Smatralo se da su to sinonimi iste sorte.

  LEY 253-12 REFORMA FISCAL PDF

Okuliranje

Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Orezivanje malina i kupina. Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Sve ostalo se radi kao u varijnti A.

Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis.

Rasadnik Ruza -Joksic-

Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo. Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa.

Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm.