Menu

KALEMLJENJE RUZA PDF

Leave a comment

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Moogugami Akinosida
Country: Portugal
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 10 December 2010
Pages: 227
PDF File Size: 10.86 Mb
ePub File Size: 16.16 Mb
ISBN: 941-4-88920-494-9
Downloads: 82983
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagazil

Vremenom plodovi pocrne i otpadnu.

Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku. Sredstva za zimsko tretiranje. Sadnju treba da obavljaju dva radnika.

Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Letnja rezidba je dopuna zimskoj. Rigolovanje se izvodi specijalnim kalemljeenje rigolerima.

NAJLJEPŠE RUŽE | Uvideoplay

Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Kao i razvodjenje mladara. Vreme izvodenja zimskog tretiranja.

  CALCOLO DIFFERENZIALE 1 ROBERT ADAMS PDF

Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije.

Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce. Koristi se kao Oleo ultravet. Smatralo se da su to sinonimi iste sorte.

Chords for Era Ojdanic – Divlja ruza – Srpska nova godina – (Tv Duga Plus)

Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo. Oalemljenje ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m.

Koristi se kao Galmin. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Orezivanje malina i kupina. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode.

Rasadnik Dzasmin

Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Koristi se kao Galpar.

Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Na dno rupe se stavlja gr. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini.

  2008 TOYOTA MATRIX OWNERS MANUAL PDF

Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2. Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis.