Menu

CASA KAUFMANN RICHARD NEUTRA PDF

Leave a comment

Imagen 18 de 18 de la galería de Clásicos de Arquitectura: Casa Kaufmann / Richard Neutra. Fachadas. Casa del desierto de Edgar Kaufmann. Arq. Richard Neutra, #desert # Kaufmann #Neutra. Vivienda realizada por Richard Neutra en pleno desierto de California en las proximidades de Palm Springs.

Author: Tygojas Vugore
Country: Mauritius
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 9 October 2011
Pages: 226
PDF File Size: 10.87 Mb
ePub File Size: 2.70 Mb
ISBN: 190-8-38158-428-6
Downloads: 96316
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Voodookree

Work detailed in Wikiarquitectura: The large sliding windows, whose bronze-colored blinds alleviated the silvery glow of the house, lead to an open, adjacent courtyard in the living room and in the master bedroom, open to the pool.

By using this site, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy. Brent Harris, an investment manager, and Beth Edwards Harris, an architectural historian; at the time it had been for sale on the market three and a half years. Major outdoor rooms are enclosed by a row of movable vertical fins that offer flexible protection against sandstorms and intense heat. On the other hand, to take advantage of the small slope of the plot, the house is almost fused with caea landscape that surrounds it, because its volumes do not rise too much above the land, almost the entire house is on a single floor, except a small terrace which is accessed from outside.

Neutra used as kaufmwnn materials stone, glass and steel, and tended not to depart from the range of colors than the desert offered, so that the house does not desentonase of their natural environment. Although both have unprotected glass in the southern part of a home located in the middle of the desert seems crazy, this is because the house was to be used only one month per year, in January.

Views Read Edit View history. A combined living and dining space, roughly square, lies at the center of the house.

Kaufmann desert house (Richard Neutra)

Neutra died in and the original plans were not available, so the couple brought in Los Angeles architects Leo Marmol and Ron Radziner to restore the design.

  A DARKER DOMAIN VAL MCDERMID PDF

The cross-shaped floor guarantees receiving both daylight and good ventilation and maintain a privacy bedroom “extreme” both the heutra and their children. You can find out more or switch them off if you prefer.

The architect up a home in which the horizontal planes plated decks seem to float on transparent glass walls,where the single vertical pronounced the fireplace next to the gazebo central part of the housewhere skillfully dodges ban eliminating build a second height of the gazebo walls except for the fireplace and vertical aluminum foils. The south wing connects to the public sphere and includes a marquee and two long covered walkways. They rebuilt a pool house that serves as a viewing pavilion for the main house, and kept a tennis court that was built on a parcel added to the original Kaufmann property.

Richard Neutra built a building in which the horizontal planes of the decks seem to float on transparent glass walls, giving the whole an overall look of lightness. In the northern wing, another open walkway passes along an exterior patio, leading to two guest rooms. The main outdoor rooms are enclosed by a vertical aluminum fins that offer flexible protection against sandstorms and intense heat. Mayoralphoto Neutra was commissioned to make a home in the desert of California in the vicinity of Palm Springs, town at the foot of Mount San Jacinto shelter of the great Hollywood stars of the era.

Kauffman visited Taliesin West, the summer study of Wright, located in the middle of Arizona, but was not particularly impressed.

Neutra was commissioned to make a home in the desert of California in the vicinity of Palm Springs, town at the foot of Mount San Jacinto shelter of the great Hollywood stars of the era. Cookies We are using cookies to provide statistics that help us give you the acsa experience of our site.

Kaufmann House – Data, Photos & Plans – WikiArquitectura

The garden permeates almost inadvertently throughout the house with caza oscillations. Although one wing of the house sits on an east-west axis, the other sits perpendicular neutr to the cardinal directions to expand the areas of residence. An extreme privacy is guaranteed both to the hosts, as the children, guests, and servants. From an aesthetic point of view, they defined a clear plan, from a purely functional, serving as a shield against the wind.

  BRONOWSKI ASCENT OF MAN PDF

Architecture is better explained in images Follow us on Instagram! Since the s, the city, situated at the foot of Mount San Jacinto, offered refuge to the stars of Hollywood.

Kaufmann House

Despite the neat precision of the Desert House, it evokes the spirit of the houses of those Indian ruchard, which he admired so much. Spaces The Kaufmann House distills space in the silver-plated horizontal planes that rest atop transparent glass panes. Hasta el 20 de enero de The east wing is connected with the living space of the north wing through a gallery that houses a bedroom suite.

After Kaufmann died inthe house kauffmann vacant for several years. You can use these HTML tags. The lounge area, shared with the dining room and more or less square, is at the center of the house.

Casa Kaufmann | arquiscopio – archive

In addition, they incorporated a discrete heating, air conditioning and ventilation system, and a new pavilion at the pool, known as the Harris Poll House. The house, which originally had m2 in area, had been expanded to nearly m2.

The architects removed the areas added and restored the house based on the famous photographs Julius Shulman did of the house in Blinds that flank a long dark pool connect the guest wing with the rest of the house. Concept This vacation home was designed to emphasize the desert landscape and its harsh climate.